torstai 19. maaliskuuta 2015

N a p p i v a r s i s u k a t


neulotut nappivarsisukat ohje novitan sukkalehti

neulotut nappivarsisukat ohje novitan sukkalehti

Lanka: 7 veikkaa
Puikot: 3½mm
Kantapää: aina oikeaa tasona
Muut tarvikkeet: nappeja 8 kpl

Harvemmin tulee neulottua harmaasta langasta mitään, mutta sytyinpäs sitten näille sukille, jotka tuossa Novitankin Sukkalehdessä on neulottu harmaasta langasta.

Tässä mallissa minua kiehtoi tuo varsiosa, joka neulotaan kahdella puikolla tasona. Varren saa siis ihan oikeasti avattua ja suljettua nappilistojen avulla (osassa sukkamalleista nappilistat ovat kiinteät). Noh, olipa kummin päin tahansa, niin tosi asia vaan on, että napit ovat sukissa kivoja! :)

Ohjeessa myös kantalappu neulotaan vähän eri lailla, en ite ainakaan ollu aiemmin neulonu ainaoikein neuleena. Ehkä siihen on päädytty siksi, että mätsää jotenkin kivasti tuohon nappilistan reunaan. Eikös vaan?
Jokatapauksessa kantapään voi neuloskella ihan millä tyylillä vaan, jos tuo ei houkuta.

Varren mallikuviossa on myös vähän palmikkoa, joten apupuikolle löytyy myös käyttöä.
Ihan kiva ja helppo palmikkomalli myös palmikoiden opetteluun, jos ei ole ennen niitä neuloskellu.

Kuinkas monella muuten on tuo Novitan Sukkalehti? :)

neulotut nappivarsisukat ohje novitan sukkalehti

neulotut nappivarsisukat ohje novitan sukkalehti

neulotut nappivarsisukat ohje novitan sukkalehti

!

neulotut nappivarsisukat ohje novitan sukkalehti


no ei ollu ees kylymä! ;))

32 kommenttia:

  1. Hienot sukat ja ihan mahtavia kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja vaikka kuvatessa tuppasikin olemaan vähän vilposta, niin mieltä lämmittää kummasti jo ajatus siitä, että kesä on enää vaan 2kk päässä :) Onneks!

      Poista
  2. Ihanat sukat! Minultakin löytyy sukkalehti, ja se on kyllä mielestäni tosi hyvä perusteos sukkien neulonnan saloihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itekin hankin tuon sukkalehden silloin kun se ilmesty ja vaikka luulis, ettei siitä enää mitään saa irti, niin väärässäpä olin ♥ :)

      Poista
  3. Ihanat sukat ja ihana sie! Oon niin ilonen, et oot taas aktivoinut täällä. Tää on ehdottomasti yks miu lemppariblogeista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) ♥ Täältähän minä taas pikku hiljaa alan auringonvalon lisääntyessä heräillä henkiin. Onhan tätä itekin kaivannu, ihanaa kun ei oo ollu "neulomisähkyä" pitkilleen kiusana, se jos mikä saa stopin aikaseks. Se jotenkin aina alkaa vainota syyspimeiden aikaan, mutta väistyy kesää kohti aina takavasemmalle.

      Poista
  4. Oi miten mahtavat kuvat taas! ja sukat myös :)

    VastaaPoista
  5. Kerrassaan ihanat sukat! <3 Ihana malli ja ihana väri :) Ja ihanasti kuvattu, sinä se osaat ^_^

    Mulla oli yhdessä välissä kolme noita lehtiä :D yhden sain novitalta reklamaation jälkeen yhden ostin (ja luulin kadottaneeni -> ostin uuden -> vanha löytyi) yhden lahjoitin sitten äidilleni ja nyt omistan enää yhden koska poikani päätti pienempänä askarrella lehdestäni omiaan :D (onneksi oli varalla uusi ^_^)

    Mullakin on jossain arkistojen aarteissa kyseinen sukkamalli puolessa välissä en edes muista missä vai joko sen kerkesin purkaa :/ Ideoitakun lentää nopeempaa kun kädet kerkee tehdä tulee aina aloitettua liian monta asiaa samaan aikaan, postauksen innoittamana taidan etsiä jos kesken oleva sukka löytyisi ja saisin nämä myös valmiiksi <3 Ebaystakun tuli pari päivää sitten mukavia metallisia nappeja jotka voisivat omiini sopia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin meinas kissa tehdä selvää jälkeä tuosta ainokaisesta kappaleesta, ehti jo nakertaa reunasta siivun pois - ois varmaan hamsteroinut enemmänkin silpuksi, ellen ois ehtiny väliin :)) Oon yrittäny vaalia tuota lehteä, ettei häviäis ja nuhjaantuis kauheasti, sillä uutta kappaletta taitaa nykyään olla vähän hankala löytää.. ehkä neulonta-aiheisilta kirppiksiltä facebookissa tai huutiksesta? Miksiköhän Novita ei oo julkaissut toista Sukkalehteä? Tosin en oo nyt hetkeen ostanu noita numeroita, niin en ite voi täysin varmaks tietää, vaikka oiskin. Ostasin kyllä heti!

      Kannattaa tosiaan kyllä neuloa sukat loppuun, jos joskus oot jo alotellut ja sukat vaan suostuu löytymään piilostaan :) Minulla oli kans yhdes vaiheessa vähän liian monta aloitusta eri juttuihin ja ihan solmuunhan siinä meni. Nyt oon taas koittanut keskittyä aina yhteen työhön kerrallaan, niin tulee joskus valmistakin.

      Napit on ihania! Ite koitan aina silmäillä kirppareilla, jos sattuis vastaan jotain kivoja.. Noikin sukkiin päätyneet napit on kirpparilöytö, siks vähän tuollanen sekalainen erä :)

      Poista
  6. Söpöt on harmaina. Ite tein reilu vuosi sitten oranssit violeteilla napeilla. (: Sama lehti on hyllyssä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mie huomasin, että olit Voihan Villasukka - yhteisössä kuvan alle postannut kuvan niistä oransseista ihanuuksista, todella nätit sukat olit siekin neulonu!! :) Jos ois ollut kerä oranssia lankaa omassakin lankajemmassa, niin ois varmaan päätynyt puikolle - yks minun lemppariväreistä :)

      Poista
  7. Ihanat sukat, pinkit napit on ihan piste iin päälle tuon harmaan kanssa! :) Sama lehti käytössä täälläkin. Jotain oon jo noista tehnyt ja monta kivaa mallia on suunnitteilla vielä tehdä. Nappisukat varmasti yhtenä niistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Noikin napit oli ehtineet jumittamaan jo useamman vuoden ajan purkissa, ennen kuin löysivät käyttötarkoituksensa. Nappeja tulee aina tosiaan välillä haalittua kirppareilta, vaikka ostohetkellä ei ois hajuakaan, mitä niillä sitten tekee. Mut onhan ne ihan kivannäköisiä esim. säilöttynä lasisissa purkeissa ym :) Monta mallia oon itekin jo sukkalehdestä ehtiny kokeilemaan, mutta näyttäishän tuolla vielähhii olevan vaikka mitä.. :))

      Poista
  8. Ihanat sukat, Ja aivan mahtavia kuvia! :) Ja sukkalehti löytyy täältäkin. Oon monta kertaa katsellut noita samaisia sukkia, mutta katselu asteelle se on jäänyt. Kiitos myös edellisen postauksen ohjeesta, täällä pöllöillään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)) Ihanaa kuulla, että oot innostunu siitä Mtv3-pöllöstä, hih!♥ :)

      Se on kyllä itelläkin toisinaan jonkin sukkamallin kohdalla vaatinut pidemmän sulattelemisajan, ennen kuin malli on houkutellut tarttumaan puikkoihin. Joskus ihan pelkät värit saattaa jo vaikuttaa, jos ne ei ohjeessa kolahda omaan värimaailmaan, niin sukka saattaa jäädä sillä hetkellä tekemättä.

      Poista
  9. Ihanat :) Lehti löytyy myös hyllystä, oon tehnyt nuo samat sukat turkoosina :)
    -J-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On varmasti turkoosinakin aivan upeat sukat! :) Mukava kun vierailit blogissani :)

      Poista
  10. Kauniit sukat ja kauniit kuvat! Ja nuo pinkit napit! Ne nostavat nämä ihan eri tasolle kuin muut samalla ohjeella neulotut sukat!

    Olen aina silloin tällöin piipahtanut blogissasi, ja nyt kun täällä näyttää taas tapahtuvan tiheämpään tahtiin, liityin lukijaksi.

    Pakko sanoa vielä, nuo sun kasarisukat, upeat! Olen nähnyt niitä monissa blogeissa, mutten yhtään innostunut niistä. Mutta sun versiossa tai ehkä noissa kuvissa oli sitä jotain, ja nyt tekisi mieli neuloa itsekin sellaiset, ja myös tällaiset nappisukat!! Ehkä neulon ehkä en, mutta sun sukat ainakin ovat hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta, tervetuloa vaan blogin lukijaksi! :) ♥♥
      Niin minä patistelen aina tuota minun miestäni kuvauspuuhiin, kun hän on panostanu noihin kameravehkeisiin ja kuvailee muutenkin aika paljon; häitä, keikkoja, festareita, lemmikkieläimiä.. ja sukkia, siinä samallahan ne menee ;) Kyllähän kauniita ja teräväpiirtoisia kuvia on aina kiva katsella ja monesta sukasta esim. saa paremmin käsityksen siitä, miltä ne näyttää jaloissa ym.

      Aika huippua jos oot tätä kautta innostunu niist kasarisukista, eikus vaan kokeilemaan! :) Niiden kohdalla kyllä vaihtelee hyvin paljon mielipiteet, osa tykkää ja osa ei innostu taas yhtään. Mut sellaista se on! :) Ja kiitos vielä mukavasta palautteesta!

      Poista
  11. Mullaki on tuo lehti, itseasiassa aloin neuloa noita sukkia ennen joulua. Tarkotus oli tehä kaverille joululahja, mutta lanka oli niin inhottavaa neulottavaa et jäi tekemättä. Sukat ois ollu enemmän sellaset unisukat, koska lanka oli materiaaliltaan sellasta ettei ois kestäny kulutusta.

    Hienot sukat nuo kyllä on, ehkä ensi jouluksi saan tollaset tehtyä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omasta mielestäni nuo neuloo aika nopsaan, että kun vaan vauhtiin pääsee, niin ihan huomaamattaan on sukkapari jo valmiina :) Ja kun tosiaan tuo palmikkokaan ei oo mitenkään monimutkainen. Ainut mikä itelle tuotti ekan sukan kohdalla vähän päänvaivaa oli tuo noiden nappilistojen lomittain yhdistäminen - siinä kohtaa joutu vähän tavaamaan ohjetta, että mitenkäs päin nää nyt kuuluiskaan asettaa.. Mutta aikas äkkiä sen hoksaa, että ei sen takia pitäis jäädä sukat valmistumatta.

      Ja kiitos! :)(:

      Poista
  12. Hirmusen nätit! Mie oon ite kans katellu tuota sukkamallia, et josko tekis tuommoset... Nuo napit ku miellyttää myös miun silmää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) ♥
      Ehdottomasti otat vaan puikoille, jos vähäänkään siltä tuntuu. Erilaisilla nappivalinnoilla (värit, muodot yms) sukkiin saa tehtyä vaikka minkälaisen ilmeen, just omannäköisensä. Ja tuo varsi on yksinkertaisesti kiva neuloa, harvemmin kun kahdella puikolla pääsee neulomaan. Napit on kivoja! :)

      Poista
  13. Kauniit sukat! Itsellä jonossa vähän vastaavat.
    Mulla ei tuota sukkalehteä ole, vaikka olisin sen halunnut. Kaupoista en enää löytänyt ja nythän nuo ohjeet, tai ainakin osa, taitaa olla Novita knits -sivustolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Novita knits -sivustolta kyllä taitaa tosiaan löytyä suurin osa lehtien ohjeista nykyään, että siinä mielessä jonkin yksittäisen lehden perässä juokseminen ei kannattane :) Ainahan se on tietty jollain tapaa mukavampi hypistellä käsissään ihan konkreettista kappaletta, olipa sitten kyse lehdistä tai kirjoista. Mutta toisaalta sitten taas, saahan sitä nettisivustoiltakin tulostettua paperille ohjeet yms.

      Poista
  14. Kauniit sukat, ja nuo pinkit napit sopivat kerrassaan mahtavasti!

    VastaaPoista
  15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista