torstai 14. elokuuta 2014

Naisten merelliset palmikkosukat


Pitkät DROPS sukat joissa palmikoita

Pitkät DROPS sukat joissa palmikoita

Lanka: 2 kerää v.punaista 7 veikkaa
Puikot: 4mm
Kantapää: ristiinvahvistettu

No niin, tässäpä nämä nyt viimein ovat valmiina, pitkällisen ähinän jälkeen!
Omiin kinttuihin valitsin alkusilmukkamääräksi 80 silmukkaa, josta sitten lähdin kaventelemaan nilkkaa kohti.

Otin vähän vapauksia sukkien nimeämisen suhteen, sillä Dropsin sivuilla näille ei ole oikeastaan annettu minkäänlaista nimeä. 
Ohje on nimetty aika pelkistetysti "pitkiksi sukiksi, joissa on palmikoita", mikä ei juurikaan synnytä mielikuvia suuntaan tahi toiseen.

Toisaalta en tiedä, onko sillä niin merkitystäkään.

Minulle sukkien palmikoinnista tuli mieleen merimiessolmut ja mietiskelin jo alkuvaiheessa, että valmiit sukat olisi kiva kuvata veden äärellä. 
Merestä näin itäisessä Suomessa voi vain haaveilla (mikä olisi ollut täydellinen),  mutta aikas nättiä rantaviivaa on tarjolla Joensuutakin halkovassa Pielisjoessa.

Sukkien palmikointi ei ollut niinkään hankala neulottava (vähäänkään palmikoita aiemmin tehneelle), mutta jonkin verran työläs ohjeen seurattavuuden kannalta - yritin merkata neulottuja kerroksia parhaani mukaan ylös erilliselle suttupaperille, sillä mallineuleen kaavat ei jostain syystä suostuneet jäämään muistiin, vaikka sama punoskuvio toistuukin yhdessä sukassa varsin monta kertaa.
Minulla oli myöskin aika pitkä tauko ensimmäisen valmiin ja toisen sukan välillä (1½kk vähintään), joten jos ekaa sukkaa kutoessa olisi vahingossa jotain sattunutkin jäämään mieleen, niin toista sukkaa aloittaessa siitä ei ollut jäljellä enää mitään (lahopää, minkäs teet).

Tässä sukkamallissa oli myös erittäin paljon nurjaa pintaa neulottavana (varsinkin sukan takaosa, auts..), mutta palmikoiden kanssahan se toimii aivan mielettömän hyvin.
 Nurjaan pintaan vaan meinaa jäädä todella helposti "reikiä" ellei silmukoita ekstrakiristele koko ajan ja välillä jouduin puikkojen vaihtumiskohdassa hyppyyttelemään silmukoita puolelta toiselle, joka ehkä vähän auttoi (varsinkin palmikoiden vierustoilla, jossa ne tuppaavat jäämään löysiksi).

Noh, jalassahan pinta kuitenkin venyy sen verran, että eipä ne epätasaisuudet sieltä kai pahemmin ees silmille pompi (toivon mukaan!) ja kaiken kaikkiaan oon ollut näihin kyllä ihan hurjan tyytyväinen.

Tykkäsin tässä mallissa myös todella paljon tuosta alun tiheästä palmikkovarresta, joka käännetään osittain tuon varsinaisen palmikkokuvion päälle.

Lopuksi teki mieli vähän hullutellakin ja meinasin kirjaimellisesti lähteä
 sukat jalassa lentoon (!) :D
Eihän sitä tiedä vaikka oisin päätynytkin Mikä-Mikä-Maahan.

Pitkät DROPS sukat joissa palmikoita

Pitkät DROPS sukat joissa palmikoita





19 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tän kesän aikana vaaleanpunainen on hivuttautunut aika lailla minun töihin, varmaan pitää kohta hieman ravistella itseään, ettei ihan karkaa hempeilyksi :D Ja kiitos!

      Poista
  2. Ihanat sukat ja niin riemastuttavat kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvaillessa oli tosiaankin kyllä hauskaa, ainakin kuvattavalla! Kameran takana häärinyt assistenttini oli tavalliseen tapaansa vain lähinnä hämillään, ei kuulemma kesämekko + villasukat oikein oo normaali yhdistelmä näin kesällä.. :D Noh, mitä nyt voi odottaakaan miehiltä, heh! ;)

      Poista
    2. .. ja sitä paitsi, kohtahan tuo on jo syksy. Nih!

      Poista
  3. Ää! Mie niin tykkää näistä siu sukkakuvista, just ku niissä on välillä muutakin ku vaan sukat ja eritoten paneuduttu <3 Keep it going! :)

    ps. silmäilin kans tuota mallia yks päivä, se on tosi kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kiittäös! :) <3 Mutta siis edelleen, onneks tuo minun mies jaksaa ravata välillä minun ja sukkienkin perässä hää- ja bändikuvailujen välissä, muuten saattais jäädä suurin osa jutuista toteuttamatta. Tuo sukkamalli on kyllä kiva ja kaikki palmikkosukat vähän noin muutenkin, ei siitä pääse mihkään että ne on nättejä olipa palmikko millanen sitte tahansa! :)

      Poista
  4. Tosi kauniit! Tuo palmikkokuvio on valtavan nättiä ja sukkien väri myös.
    Välillä muuten ihmetyttää nuo Dropsin antamat nimet neuleilleen. Omituisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne tuppaa olemaan pitkälti aika teknisiä, tiedä sitten, että miksikä niin.
      Dropsin sivut on muuten kyllä aivan mahtavat, voi pojat että sieltä löytääkin vaikka mitä ihanaa.. :) Ei oo pitkä aika kun ihan pikaseen olin "olevinaan" pyörähtämässä ja kirjanmerkkeihin tarttui varmaan kymmenisen ohjetta.. auch! :)

      Poista
  5. Kauniit sukat! Ja mukava nähdä bloggaajakin! Nyt mie osaan tunnistaa siut, jos satutaan kylillä törmäämään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa! :D Eiköhän meidänkin tiet jossain vaiheessa kylillä risteä, kyllä sielläkin tulen aina pyörineeksi, vaikka tässä Ylämyllyllä varsinainen kotipesä onkin. Ja siis, ehdottomasti, saapi tulla jotain hihkasemaan, mikäli minut saa kiikariin. Ehkäpä minäkin onnistun bongaamaan sinut jossain! :) Tiedä vaikka opiskelujenkin ohella, vaikka siellä Okussa aloitankin.

      Poista
  6. Ihanat sukat. Polovipituus tuo palamikot hyvin esille ja väri soppii näihin oikein mainioisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä sukat onkin eksyneet viime päivien aikana toistuvasti jalkoihin, tuo palmikko on siitäkin kiva, että se tekee sukasta hyvin jalkaan istuvan - ei oo heti löpsähtämässä varsi nilkkaan!

      Ja niin, varsin kivvoo että eksyit tänne blogiini kurkkailemaan, miekin kävin sinun blogissa seikkailemassa! :)

      Poista
  7. Hyppykuvat! <3 Mikä kaunotar. Ja mitkä sukat kaunottarella! Menee to-do-listalle kyllä. Ihastuttava blogi muutenkin, oon hieman selaillut tässä nyt juttuja taaksepäin kuten huomaat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos!!:)<3<3 Kuvailut noiden sukkien kans on ollunna kyllä yks kivoimmista sukkakuvauspäivistä, oli niin mielettömän nätti päivä, viimosia loppukesän hellepäiviä.. Ja kuvaillessa tosiaan oli hauskaa, niinkuin näkyy :D Kivaa että oot jääny tutkailemaan blogin sisältöä!:) <3

      Poista